iedereen gewoon anders

De Gewoon Anders Academie

De afgelopen jaren hebben wij, Stichting de Mini-maatschappij Gewoon Anders, gemerkt dat er weinig positieve uitdagingen zijn op het gebied van werk/arbeid en studie met de daaraan gekoppelde stage plekken. Vooral bepaalde groepen (jong)volwassenen met gemiddeld tot hoog IQ maar met een zelfbeeld dat niet strookt met de “werkelijkheid” van de huidige maatschappij (te hoog of te laag) lopen hier tegenaan

Deze personen worden over- of ondergewaardeerd op school, werk, sociale omgeving etc. Doordat zij steeds dag in en dag uit op hun tenen moeten lopen om maar aan de verwachtingen van anderen te voldoen kunnen zij ziek worden, zowel lichamelijk als geestelijk.

Veelal komt men in de groenvoorziening, (klein)horeca of fabrieksmatige productie terecht. Daar is totaal niets mis mee! Een deel van de groep zoekt het toch liever in een andere richting die beter bij hun competenties (vaardigheden, kennis, persoonlijke kwaliteiten) passen, deze groep kan dan bij onze stichting terecht.

Wij richten ons vooral op functies uit de volgende gebieden:

Administratie en Economie:
medewerker financiën, administratief medewerker, telefoniste, baliemedewerker etc.

Zorg en Welzijn:
Helpende, VIG-er etc.

ICT en Informatica:
medewerker ICT-beheer, systeem-/netwerkbeheerder, programmeur, assistent helpdeskmedewerker.

Media design:
grafische medewerker en online mediadesign medewerker

Onderwijs:
Thuiszitters Academie assistent, huiswerkbegeleider, leerkracht, docent.

Het is de bedoeling dat een persoon tussen de één en vijf jaar bij ons blijft en de nodige skills leert in een veilige zakelijke omgeving met een huiselijk uitstraling.
Wij geven deze (jong)volwassenen een kans om zich verder te ontwikkelen in hun eigen tempo. Maar ook om met lotgenoten en andere doelgroepen van de Mini-maatschappij in contact te treden en vooral te laten zien wat zij kunnen per individu maar ook in groepen.
Het is belangrijk dat zij mogen zijn wie zij zijn en niet wie anderen willen dat zij zijn. Zorgen voor een natuurlijke balans.

Vanuit de mogelijk betaalde volwaardige baan in de Mini-maatschappij gaan ze naar een betaalde volwaardige baan in de huidige maatschappij waar zij hun talenten ten volle kunnen inzetten.

Heb je net als ieder mens een “beperking” maar waar JIJ last van hebt, dan zien wij jou graag binnen onze Mini-maatschappij Gewoon Anders.