Terugblik MV/MM-bijeenkomst 20-11-2018

                                                      

Op dinsdag 20 november j.l. kwamen we voor de 2e keer bij elkaar.

De groep moeders van kinderen met ASS, 10 moeders van jongvolwassenen maar ook van 7- en 12-jarigen. Ieder met haar eigen zorgen ………. die allemaal gedeeld werden in deze veilige omgeving. Natuurlijk was er veel herkenning bij de collega-moeders en ook ervaring en kennis is gedeeld. Immers, de moeders van wat oudere kinderen hebben al heel wat hobbels moeten nemen.

Henriëtte Roos, één van de regiomoeders, vertelde o.a. over allerlei vergoedingen waar je als ouders van een kind met ASS recht op hebt en waar je misschien zelf niet zo snel achter komt. Tevens gaf zij aan welke “instrumenten” er zijn die je kunt gebruiken als je kind 18 jaar wordt.

Normaal gesproken wordt de tweede helft van de avond aan creatieve bezigheden besteed ………. en ontspanning en gezelligheid is ook zeer belangrijk! Maar de onderwerpen van vanavond waren zo interessant voor iedereen dat er meer behoefte bestond om hierop door te gaan. Dus deden we de gezelligheid en ontspanning tussen de gesprekken door, onder het genot van een hapje en drankje ……. en laten we de humor vooral niet vergeten!