Stichting De Mini-Maatschappij Gewoon Anders Brengt Neurodiversiteit in Focus tijdens Evenement

Op woensdag 3 mei 2023, van 10:00 uur tot 17:00 uur, opent Stichting De Mini-Maatschappij Gewoon Anders de deuren voor een sociaal-maatschappelijk evenement dat de schijnwerpers zet op het thema “Focus op Neurodiversiteit”. Dit bijzondere initiatief heeft als doel om bewustzijn te creëren en een verouderd paradigma in onze samenleving aan te kaarten en te doorbreken.

In een wereld waarin verschillende perspectieven en individuele ervaringen elkaar ontmoeten, streeft dit evenement ernaar om een verschuiving te bewerkstelligen van het traditionele biomedische model naar een inclusieve benadering van neurodiversiteit. Het is hoog tijd om af te rekenen met de negatieve stigma’s die vaak heersen en ruimte te maken voor een bredere en positievere kijk op de verscheidenheid van neurodiverse individuen.

Het evenement belooft een dag vol inspiratie en educatie te worden. Van lezingen tot workshops, er is voor iedereen iets te ontdekken en te leren. De Mini-Maatschappij Gewoon Anders nodigt mensen uit diverse achtergronden uit om samen te komen en zich te verdiepen in het thema neurodiversiteit.

“Neurodiversiteit gaat niet alleen om begrip, maar ook om acceptatie en het omarmen van de unieke gaven en perspectieven die elk individu met zich meebrengt,” benadrukt Henriette Roos, voorzitter van de stichting. “Dit evenement is een oproep tot verandering, tot het herkennen van de waarde van neurodiverse mensen in onze samenleving.”

De dag staat open voor iedereen die geïnteresseerd is, of het nu vanuit professioneel oogpunt is, als onderdeel van een studie of gewoon uit persoonlijke interesse. Zowel kinderen als volwassenen, individuen en gezinnen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze boeiende en leerrijke dag.

Stichting De Mini-Maatschappij Gewoon Anders kijkt er reikhalzend naar uit om deze baanbrekende gebeurtenis te verwelkomen en hoopt dat het zal bijdragen aan een positieve verandering in de perceptie van neurodiversiteit. Voor verdere details en aanmelding kunt u terecht op de website van de stichting.