De sprekers van 6 april 2019

Informatiedag: Autisme Gewoon Anders

Indi Hondema
Indi is een holistisch, alternatief denker, verbinder en pioniert in de onderwijs- en maatschappelijke dynamische velden. Indi gebruikt haar ervaringen als kindertolk en voorzitter van de stichting ACT.

Lezing:
Wat de kinderen ons vertellen! Je zult versteld kunnen staan hoe nauwkeurig het verhaal van je kind overeen komt met iets dat in jouw leven speelt. Zo nauwkeurig dat je van binnen ‘weet’ of voelt dat het klopt.

Lezing:
Advies Centrum thuiszitters (ACT)  wat kan het voor jou als ouder, school, gemeente en natuurlijk kind betekenen. Door middel van interactie zal er een levendige gespreksvoering plaatsvinden. Bij veel interesse wordt er in 2019 een hele ACT dag georganiseerd.

 

Tobby Duinker
Recentelijk heeft Tobby met steun van het UWV een werk-fit traject doorlopen. Door zijn opgedane ervaring in het bouwen van websites heeft hij een eigen bedrijf kunnen starten; Tob.bz

Lezing:
Werk-fit traject
Uit zijn eigen persoonlijke ervaringen zal Tobby vertellen wat het werk-fit traject voor hem betekent.

Heb jij een vaardigheid, maar vindt je het lastig om dat toe te passen bij een werkgever of heb je een geweldig idee waarmee je misschien wel het leven van anderen kunt veranderen? Misschien is het dan wel een leuk idee om dan even bij Tobby langs te lopen. Hij kan je zeker vertellen wat een werk-fit traject inhoud.

 

Arco Sonneveld
Arco is enthousiaste ondernemer en is opgegroeid in het mooie Westland. Hij beoefent in zijn vrije tijd verschillende hobby’s en geniet ondanks dat hij het druk heeft met zijn werk, volop van zijn leven.

Lezing:
De kracht van prikkelvermindering en kwaliteit van het leven
Op zijn eigen innemende manier zal hij aan de hand van zijn eigen ervaringen vertellen, welke tools je kunt inzetten om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren.

 

Henriëtte Roos
Sociaal en betrokken ondernemer met (com)passie voor de mensen die gewoon anders zijn. Oprichter van Stichting de Mini-maatschappij Gewoon Anders, waar o.a. lotgenotencontactdagen worden gegeven. De laatste jaren heeft zij via haar eigen praktijk, thuiszitters en hun ouders gecoacht, begeleidt en opgevangen. Zij biedt levensloopbegeleiding aan kinderen, (jong) volwassenen op school, werk, wonen en bij vrije tijd activiteiten.

 Lezing:
Iedereen gewoon anders
Niet de diagnose is bepalend, maar de persoonskenmerken van een mens. Wie je bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. Ieder mens is gewoon anders. Kijk naar de kwaliteiten van een persoon en benut deze positief zodat er een win- win situatie ontstaat. Acceptatie van elkaar en in gesprek blijven (niet eindeloos) is zeer belangrijk. Soms heb je daar hulp bij nodig.

 

Ellen de Jonge
Ellen is een passievolle zangeres zij kreeg haar eerste zanglessen in 1996. Zij heeft diverse Masterclasses en intensieve workshops zang en dans gevolgd en is klassiek geschoold Sopraan. Sinds een aantal jaren geeft zij les aan mensen met Autisme. Zij heeft o.a. deelgenomen aan de cursus Leergang autismespectrumstoornissen door Martine Delfos

 Workshop
Eén van de kwaliteiten van mensen met autisme is, dat zij vaker dan gemiddeld over een goed muzikaal gehoor beschikken. Hoe heerlijk is het, om met goede ademhalingsoefeningen tot rust te kunnen komen? Deze workshop geldt voor mensen met maar zeker ook zonder diagnose. Vind je zingen en/of neuriën leuk of wil je je houding en /of je ademhaling verbeteren. Join us!